Nettipuhelin

Nettipuhelin on ”lankapuhelin”, joka perinteisen puhelinverkon sijaan kytketään kiinteästi internetiin. Nettipuhelin käyttää VoIP-protokollaa, joten sitä kutsutaan myös VoIP-puhelimeksi.

Edellytyksenä on kiinteä laajakaista. Laajakaistaan liitetty puhelinratkaisu koostuu VoIP-sovitinlaitteesta ja aivan tavallisesta lankapuhelimesta. On myös laitteita, joissa sovitin ja puhelin ovat samoissa kuorissa, mutta niitä ei voi suositella sähköherkille, koska VoIP-sovitin jostain syystä säteilee.

Laitteiston lisäksi vaaditaan myös nettipuhelinpalvelu, joka yleensä on kuukausimaksullinen. Palvelua tarjoaa Nettipuhelin. Lounea (ennen nimellä Härkätien puhelin) tarjoaa tätä kirjoitettaessa nettipuhelinpalvelua nimellä puhepalvelu Winha.

Nettipuhelin-yhtiön laitevalikoimista sähköherkille sopii esimerkiksi yhdistelmä Doro 3000 comfort+Grandstream HT-801. Tähän laiteyhdistelmään siis kuuluu lankapuhelin, sovitin ja tarvittavat kaapelit. Yhdistä puhelin puhelinjohdolla sovittimeen ja sovitin Ethernet-kaapelilla laajakaistamodeemiin tai vastaavaan. Yhdistä laitteet virtalähteisiin ja nämä seinäpistokkeisiin.

Nyt voit soittaa puheluita, ja sinulle voi soittaa nettipuhelinpalvelussa määriteltyyn puhelinnumeroon. Nettipuhelin-yhtiön puheluhinnasto löytyy täältä.