Sähköherkkyystarina #1

”Havahduin sähköyliherkkyysoireisiin ensimmäisen kerran kännykänvaihdon yhteydessä. Uudesta (iPhone) puhelimesta tuli selviä pää- ja silmäoireita; toista silmää nyki ja kutitti, lisäksi luomi alkoi ”roikkumaan”. Päässä tuntui puheluiden aikana vihlaisuja. Ystäväni huomautti minulle toisen silmän ”karsastuksesta” (mitä minulla ei siis normaalisti ole). Reklamoin puhelinoperaattoria ja sain purettua kaupan. Akuutit silmäoireet loppuivat välittömästi.

Yleisoireena aiemmistakin kännykkämalleista minulla oli ollut jo pidemmän aikaa voimakasta huimausta. En vain ollut osannut yhdistää sitä kännykkäsäteilyyn.

Sittemmin olen siirtynyt internet-/laajakaistapuhelimen käyttöön ja vointini on parantunut huimasti. Nykyään käytän älypuhelinta peruspuhelimena, ts. ilman mobiilidataa ja suurimmaksi osaksi puhelin on kokonaan kiinni. Pidän sitä päällä lähinnä matkoilla.

ps. jo vuosia sitten vein työpaikalle omat valaisimet, koska työhuoneen katossa olevat kirkkaat loisteputkivalaisemiset häiritsivät työskentelyä ja ottivat silmiin. Ihminen toimii myös vaistonvaraisesti…

Sähköyliherkkyyteen auttaa altiseiden välttäminen, hyvä ja ravitseva ravinto (sokeri ja valkoiset viljat pois), riittävä lepo ja liikkunta. Sähköyliherkkien Facebook-ryhmä on ollut todella loistava paikka vertaistukeen ja terveyttä edistäviin vinkkeihin.”

– Vähemmän langatonta säteilyä, enemmän terveyttä – kiitos